Αρχική Ελλάδα Ηλεία: Τραγικό τέλος για 73χρονη -Αναψε τζάκι για να ζεσταθεί και κάηκε...

Ηλεία: Τραγικό τέλος για 73χρονη -Αναψε τζάκι για να ζεσταθεί και κάηκε μέσα στο σπίτι της [εικόνες]

0
0

Αποτεφρωμένη δίπλα στο τζάκι που είχε ανάψει για να ζεσταθεί από το τσουχτερό κρύο, βρέθηκε η 73χρονη Ελπίδα Γιαννακά, στον οικισμό Ζαχαρέικα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Σύμφωνα με το patrisnews.gr οι γείτονες, την είχαν γλυτώσει την προηγούμενη φορά. Αυτή, τη φορά, δεν πρόλαβαν.

Η φωτιά έγινε αντιληπτή από τους κατοίκους του μικρού οικισμού, όταν πια είχε πάρει διαστάσεις. Μη μπορώντας να προσεγγίσουν, προσπάθησαν να τη σβήσουν, ρίχνοντας νερό με τα λάστιχα ποτίσματος από το ανοιχτό παράθυρο της κουζίνας. Λίγη ώρα αργότερα – κι ενώ είχαν ενημερώσει την Πυροσβεστική και την Αστυνομία – κατάφεραν να την περιορίσουν, αλλά δεν κατάφεραν να σώσουν την άτυχη γυναίκα. Την εντόπισαν μέσα στον χώρο της κουζίνας, καμένη.

Κάηκε ζωντανή;

Ακριβείς απαντήσεις, για το πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά, θα «δώσει» η έρευνα του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής, αν και τα πρώτα στοιχεία – σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες – δείχνουν ότι η φωτιά ξεκίνησε από το στρώμα του κρεβατιού, που βρισκόταν δίπλα στο τζάκι.

Οπως αναφέρει το patrisnews.gr η θέση στην οποία βρέθηκε η άτυχη γυναίκα «μαρτυρά» την προσπάθειά της να σωθεί, αλλά τα κινητικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, φαίνεται ότι δεν την επέτρεψαν να απομακρυνθεί έγκαιρα από το σημείο, με αποτέλεσμα να αφήσει εκεί την τελευταία της πνοή, με «μαρτυρικό» τρόπο.

Στο έργο της κατάσβεσης, συμμετείχαν 7 οχήματα και 15 άντρες, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου και από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αρχαίας Ολυμπίας.